Vi checkar in med VD Tony Andersson – vad är Infreas affärsidé?

Ett börsnoterat bolag som investerar inom infrastruktur. Vad har det för affärsidé och hur ser visionen ut? Vi checkar in med Infreas VD Tony Andersson och frågar – vad är det Infrea gör egentligen?

Tony, kan du berätta om Infreas affärsidé?

– Infreas affärsidé är väldigt enkel och tydlig. Vi förvärvar och utvecklar onoterade verksamheter som vi ser har en sund grundaffär men samtidigt en klar förbättringspotential. Vi växer geografiskt genom våra förvärv, samt organiskt för att vi fortsätter att utveckla våra ägda bolag genom vårt långsiktiga engagemang och entreprenörskap. Det som händer då är att vi skapar ett värde i Infrea som vi ger till alla våra aktieägare.

Vår aktie ska vara mer stabil än andra över tid då våra affärsområden är relativt okänsliga för konjunktursvängningar.

Och vad är Infreas vision?

– Infreas vision är att såväl aktieägare som företagare vilka äger och driver bolag inom vår marknadsnisch väljer Infrea när de tänker placera sitt kapital, för att de vill känna sig trygga och skapa långsiktig uthållig tillväxt och avkastning. Vår aktie ska vara mer stabil än andra över tid då våra affärsområden är relativt okänsliga för konjunktursvängningar. Jag kan också tryggt påstå att som ägare är vi en lite annorlunda investerare. Vi är erkända som duktiga på det vi gör; att utveckla de bolag vi investerar i. Det kommer på sikt att locka entreprenörer att välja Infrea när de ska sälja sina verksamheter.

Tack Tony Andersson, VD Infrea.

Vill du veta mer om att investera i Infrea eller om oss, tveka inte att höra av dig!