Tre snabba om läget, med Infreas VD Tony Andersson

Även om sommaren dröjer kvar är många av oss på väg tillbaka från semestern. Så även vår egen VD Tony Andersson. Vi passade på att fånga honom och ställa tre snabba frågor om läget i Infrea och vad som händer framöver!

Tony Andersson, vad händer i Infrea just nu?

Det är mycket som händer just nu! Vi lägger grunden med våra bolag och bygger upp inför framtiden genom att se över våra planer för framtida organist tillväxt. Sen publicerar vi inom kort vår Q2 rapport. Därför kan jag inte säga så mycket om det finansiella. Men vi utreder att lägga om redovisningsprincip från K3 till IFRS, vilket är ett stort och krävande arbete. Vi gör detta för att de allra flesta börsbolag använder denna princip och vi vill bli jämförda på samma vis. Eller rättare sagt, vi skall se till att de som tittar på oss och jämför oss med andra börsbolag jämför äpple och äpple. Jag tror att detta kommer att gynna oss mest.

Varför ska man investera i Infrea, tycker du?

Självklart tycker jag att vi är ett intressant alternativ, jag har själv investerat i Infrea. Idag är vi ca 200 ägare och jag välkomnar många fler. Ju fler vi blir desto starkare blir vi. Vi är inte ett spekulationsbolag och vi har verksamheter i botten som fungerar och levererar inom en sektor i vårt samhälle som går bra just nu. Mitt allmänna råd är med aktier skall man tänka långsiktigt och investera inte mer än du kan fortsatt klara dig bra i vardagen utan de pengar du investerar.

Vad ser du mest fram emot nu när hösten närmar sig?

Jag älskar att komma ut i skogen några dagar under hösten när älgjakten startar. Det är avkoppling för mig. På jobbet så söker Infrea just nu aktivt efter lämpliga förvärv som passar in i vår strategi och geografi. Vi letar efter fler entreprenörer som vill växa tillsammans med oss. Det finns flera fina välskötta företag och jag skulle gärna sett att vi skall hitta och landa ett bra strategiskt förvärv under hösten.

Foto: Pia Green